Investera i ett hus

Investera i ett hus

Hej där bloggen! Jag har i några månader nu funderat fram och tillbaka huruvida jag ska välja att investera i ett lägenhetshus eller inte, det har varit en period med mycket tankar. Som investerar så är jag en person som noggrant gör både en kortsiktig och långsiktigt analys, i det här fallet så har jag räknat ihop kostnader som trappstädning, el, värme, vatten och övriga driftkostnader. Givetvis har jag lagt in lån och sådana kostnader i min kalkyl också. Dessa kostnader har jag sedan jämfört med hur mycket jag skulle tjäna i form av att hyra ut lägenheterna. Att köpa ett lägenhetshus kommer allt som oftast generar i en vinst förr eller senare, men det är när den vinsten kommer som jag är mer intresserad av. Jag har länge velat få in en fot i den här marknaden och börja investera där igenom, allra helst vill jag göra det i Täby där jag också bor. Det finns många fina lägenhetshus och jag har hittat några som faktiskt finns tillgängliga att köpa, så det känns som att rätt möjlighet kan ha dykt upp nu. El är en kostnad som varje hyresgäst kommer få betala för själv, men sen finns det också ytor där jag behöver stå för elen. Vinden, trappuppgången och källaren är utrymmen där jag måste ansvara för att det finns elen. Sen måste jag även ansvara för värme och vatten i lägenheterna och källaren där det finns tvättstuga. Jag skulle kunna åka dit en gång i veckan och genomföra en trappstädning på egenhand men allra helst vill jag anlita någon som utför trappstädning i huset åt mig. Tanken är som sagt att det här ska vara en investering, det ska inte vara ett jobb för mig. Jag hoppas att det här kan få ett riktigt bra utfall och vem vet, om några veckor kanske jag äger ett hus. Vi får helt enkelt se.  


Kommentarer är stängda.