Sanering av fukt och mögel i farmors hus

Sanering av fukt och mögel i farmors hus

Hejsan på er

För ett tag se hittade vi en fuktfläck i taket hos min farmor i Göteborg och när vi tog dit inspektörer för att kolla det så hittade de en vattenläcka i huset som skapat fuktskador och början till mögel. Så nu har vi en firma där som hjälper oss med sanering så att det kan ta bort allt det där. Företaget och deras hantverkare är specialister på sanering och de sa att vi har upptäckt det i så pass bra tid att det kommer gå att rädda utan allt för stor renovering.

Under tiden som de jobbar i huset så får farmor bo hos oss, vi har ett gästrum som hon får ha så länge. Först ska det ju göras sanering och sen ska de i sin tur göra iordning så att en byggfirma kan färdigställa göra fint igen. Då kan ju inte lilla farmor bo där medan de gör det utan hon får bo hos oss. Även om hon är van vid att ha det lugnare än vad vi har hemma i och med att vi är en ganska stor familj, så blir det ändå så mycket bättre än att vara hemma när de håller på med det där. Dessutom är det så att när de river och sanerar så blottar man mer fukt och mögel och det är ju skadligt att vara i. Hantverkarna har ju i alla fall masker och skyddsutrustning för att skydda sig.

Jag vet att farmor både uppskattar sällskapet och gesten men att hon samtidigt längtar tillbaka till sitt eget hem. Själva saneringen går nog ganska fort men sen ska det nog stå och luftas och torkas innan snickare och målare kan göra klart. Vi har också haft dit en rörmokare som sett över och lagat de rören som ställt till det. Nu får jag önska er en fortsatt fin dag! 


Kommentarer är stängda.